2011. január 26., szerda

Kiállítás

A Zölderdô oviban (Szilágyi Erzsébet fasor 26.) február 1-jén, 16 órakor.
Exhibition with the theme Bear. Together with Illustrator Buddies.

Megnyitja Finy Petra, zenél Kárász Eszter.
És sok illusztrátor pajtás medvéket rajzolt. Itt van az enyém:



2011. január 24., hétfő

Ez egy kerti locsolókanna öntözôfeje...

...amit a kertbôl bevittem az elôszobába, onnan Vilike bevitte a fürdôbe, onnan belepottyant a kádba, ahol épp Árnika fürdött, így rögtön a szájába tette és trompipált. Így lett belôle locsolófejben végzôdô gyerek.
This is the sprinkler of a watering can that was picked up by Vilike and dropped into the bath where it was found by Arnika who immediately started to play the trumpet. And so she became a sprinklerhead.

2011. január 20., csütörtök

Most, hogy nagyobb lett

ilyesmiket csinál.
Now that she's bigger she does all these things:




Amikor még kicsi volt

Árnika, ilyen volt.
When she was little Arnika was like this:

Másik öko-dísz

Legalábbis öko-jellegű. Nem kerül sokba és nagyon mutatós. Én sima A3 és A4 nyomtató papírokból csináltam, de lehetne színes origami papírt is használni.

Another low budget Christmas decoration.

Az elmúlt karácsonyok fája

Évekig kínlódtunk a gyökeres fenyővel, mert bár az ember sok gazságot elkövet életében, de mindig akad egy-egy, ami különösen megfekszi a saját gyomrát. Nekem ilyen a leszerepelt karácsonyfa kidobása és a nyúlevés. (Utóbbira egyáltalán nem volt példa.)
Úgyhogy végül pár éve csináltam egy ilyen lámpa-fát. Nem túl nagy, de azért akkora, hogy jelen van a szobában. A ledsor a belsejébe került, szépen átragyog és megvilágítja a papír rostjait.

Előnyei: nincs tűlevél, 10 perc alatt feldíszíthető, környezetbarát.
Hátrány: nem lehet rátenni a csillagszórót.

I hate the moment when I have to throw away the tree as Christmas is over. So a few years ago I made this lamp-tree and we use it instead of a real one (or a plastic one). It's made of coco paper so the lights are inside and they shine through the fibers.
Advantages: no pine needles, can be decorated in 10 mins, environmentally sound
Disadvantage: flammable so no real candles

Egy kis fényt!

Már nagyon kéne. (Tegnapelőtt tavaszillat volt.)
Ez is régi, ez a lámpám, ami ajándék volt szülinapra. A váz nádból készült, amit kókuszrost papírral borítottam be és rávarrtam.

I need a little light (yesterday I felt the smell of Spring). This lamp is an old work of mine - made as a birthday present. The framework is cane covered with coco paper.

NaturKultur pályázati anyag

Ha az ember blogot indít, abban az a jó, hogy mindenféle régiséget lehet posztolni. Ez egy jó régi cucc, de mivel még sehol nem osztottam meg, ide pont befér.
A pályázathoz csak 3 oldalpárt kellett kidolgozni, a többit elég volt vázlatban. Bár nekem érdekes a színes-nemszínes oldalak váltakozása. Mint a régi mesekönyveinkben, ahol csak néhány oldalon volt színes illusztráció.

Advantage of starting a blog - you can post ancient works. This is an old work - an entry for a competition called by NaturKultur.
Participants had to fully develop three illustrations and only sketches of the other pages. I quite like the variation of coloured and black-and-white pages though. Like in old books when only a few pages were coloured prints and the rest only line drawings.