2014. október 9., csütörtök

100 szóban Budapest / Budapest in 100 words

Egy izgalmas, Chilébôl érkezett projekt, ami a városról szól, a városban élôk szavaival. A pályázatra bárki küldhetett Budapestrôl szóló szövegeket maximum 100 szó terjedelemben. A legjobb 13 a hozzájuk készült illusztrációval együtt hamarosan látható lesz a városban itt és ott (pl. buszmegállókban). Bôvebben itt és itt meg itt is.
Az én illusztrációm pedig itt, alatta a szöveg, ami bekerült a legjobb 13 közé. A szerzô Pásztor Gábor.

An exciting project (originally started in Santiago, Chile) has been organized for the first time in Budapest. It's a competition of short stories, really short ones for they can't exceed a 100 words. And they have to be in some way related to Budapest. The best ones are illustrated (this year by selected illustrators) and they can soon be seen at many public spots in the city.
This is my illustration.





Lackóval a kilences busz ajtajában búcsúzkodtunk egymástól a Nyugatinál. Ő színész szeretett volna lenni, én meg drámaíró. Arról álmodoztunk, hogy közösen csinálunk majd színházat, ahol ő fog feledhetetlen alakításokat nyújtani az én világhírű darabjaimban. Csak azt nem tudtuk, hogy a fenébe kezdjünk hozzá ehhez az egészhez. A buszsofőr viszont elunta a diskurzusunkat, és ránkszólt a hangosbemondón: - Lépjünk fel! Lépjünk már fel, a kurva életbe! A felülről, semmiből jövő hang egyszerre úgy hatott ránk, mint egy isteni kinyilatkoztatás: milyen egyszerű, elég a töprengésből, fel kell lépni és kész! Rövidesen fel is léptünk, méghozzá egyből külföldön - én mint pincér, ő mint mosogató.